Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vodkás-meggyes sütemény recept

Vodkás-meggyes sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók nagy tepsihez:

    • 10 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 40 dkg porcukor
    • 40 dkg margarin
    • 40 dkg liszt
    • 6 ek rum (na ez nem volt itthon úgyhogy vodka ment bele)
    • 2 csomag vaníliás cukor (4 dkg)
    • 1 kg gyümölcs (most meggy)
    • fahéjas porcukor a tetejére

    Elkészítése:

    A puha margarint a porcukorral habosra keverjük. A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét kemény habbá verjük. A lisztet átszitáljuk. A vajas keverékhez adjuk egyesével a tojások sárgáját, majd a lisztet is apránként. Ezután kerül bele a vaníliás cukor és az alkohol is. A végén óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjéből készült habot is.

    A tepsit kivajazzuk és lisztezzük. Beleöntjük a masszát és a kimagozott meggyel megrakjuk. Előmelegített sütőben sütjük meg. Tűpróba szükséges. Ha kihűlt az egészet fahéjas porcukorral megszórjuk és tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá