Vodkás-meggyes sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vodkás-meggyes sütemény

Hozzávalók nagy tepsihez:

  • 10 db tojás
  • 40 dkg porcukor
  • 40 dkg margarin
  • 40 dkg liszt
  • 6 ek rum (na ez nem volt itthon úgyhogy vodka ment bele)
  • 2 csomag vaníliás cukor (4 dkg)
  • 1 kg gyümölcs (most meggy)
  • fahéjas porcukor a tetejére

Elkészítése:

A puha margarint a porcukorral habosra keverjük. A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét kemény habbá verjük. A lisztet átszitáljuk. A vajas keverékhez adjuk egyesével a tojások sárgáját, majd a lisztet is apránként. Ezután kerül bele a vaníliás cukor és az alkohol is. A végén óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjéből készült habot is.

A tepsit kivajazzuk és lisztezzük. Beleöntjük a masszát és a kimagozott meggyel megrakjuk. Előmelegített sütőben sütjük meg. Tűpróba szükséges. Ha kihűlt az egészet fahéjas porcukorral megszórjuk és tálaljuk.