Vizes piskóta recept

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg rétesliszt
- fél cs sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 8 evőkanál forró víz
Elkészítése:
A tojások sárgáját a porcukorral habosra dolgozzuk, hozzárakjuk a citrom héjat és kanalanként, állandó keverés mellett a forró vizet. Kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, a lisztet összekeverjük a sütőporral és felváltva, apránként hozzákeverjük a tojásos masszához.
Sütőpapírral bélelt, 22*30 cm nagyságú tepsibe simítjuk és kb 20 percig 180 fokon sütjük. A sütőből kivéve a tetejét megszórjuk durvára tört dióval és vaníliás porcukorral. Nagyobb pogácsa szaggató segítségével félhold alakúra szaggatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »