Viráglinzer recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 50 dkg margarin
- 50 dkg porcukor
- 3 cs vaníliás cukor
- 1 cs sütőpor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom reszelt héja
- pici só
- piros, sárga ételfesték
- baracklekvár vagy bármilyen lekvár, amit szeretünk
Elkészítése:
A lisztet és a porcukrot átszitáljuk és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a sütőport, pici sót és összedolgozzuk a szoba hőmérsékletű margarinnal. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a citrom reszelt héját.
A kapott tésztát megfelezzük, hozzáadjuk az ételfestéket, jól átgyúrjuk, majd a tésztát 3 mm vastagságúra nyújtjuk. Virág alakú szaggatóval lyukas és tele formákat szúrunk.
Előmelegített sütőben arany barnára sütjük, majd lekvárral megkenjük és összeragasztjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »