Bögrés dombocskák recept
Hozzávalók:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, - 15dkg puha vaj
- 1 bögre cukor
- 1 bögre darált mandula
- 2,5 bögre liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- vaj a forma kikenéséhez
- durvára tört mandula, porcukor a tetejére
Elkészítése:
Egy mély tálba szitáljuk a lisztet. Hozzáadjuk a sütőport, a darált mandulát, a vajat, a tojást. Beleszórjuk a cukrot, és jól összegyúrjuk. Egy mélyebb evőkanállal dombokat formázunk, beletesszük, a kikent tepsibe majd megszórjuk a durvára tört mandulát. Előmelegített sütőbe toljuk, és 180 fokon kb. 10 percig sütjük.
Amikor a tészta elkészült és langyosra hűlt, enyhén meghintjük porcukorral és azonnal fogyaszthatjuk Hosszan eltartható aprósütemény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

