Bögrés dombocskák

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 2 tojás,
  • 15dkg puha vaj
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre darált mandula
  • 2,5 bögre liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • vaj a forma kikenéséhez
  • durvára tört mandula, porcukor a tetejére

Elkészítése:
Egy mély tálba szitáljuk a lisztet. Hozzáadjuk a sütőport, a darált mandulát, a vajat, a tojást. Beleszórjuk a cukrot, és jól összegyúrjuk. Egy mélyebb evőkanállal dombokat formázunk, beletesszük, a kikent tepsibe majd megszórjuk a durvára tört mandulát. Előmelegített sütőbe toljuk, és 180 fokon kb. 10 percig sütjük.
Amikor a tészta elkészült és langyosra hűlt, enyhén meghintjük porcukorral és azonnal fogyaszthatjuk Hosszan eltartható aprósütemény.