Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Villám süti recept

Villám süti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 5 ek liszt
    • 4 ek cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek olaj
    • 1 ek ecet
    • 1/2 ek sütőpor

    Tetejére:

    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 4 dl tej
    • 3 ek cukor

    Díszítés:

    • gyümölcs vagy dekorcukor
    • csokidara

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A sárgákat kikeverjük az olajjal, ecettel és a sütőporps liszt felével. Hozzáadjuk a hab felét óvatosan, nem összetörve, majd a maradék lisztet és a végén forgatjuk bele a maradék habot óvatosan.

    A sütőt előmelegítjük 160 fokra. Egy kb 18*18 cm-es tepsit sütőpapírral béleljük. A tésztát egyenletesen belesimítjuk a tepsibe, majd kb 15 perc alatt megsütjük.

    Kihűtjük, majd lehúzzuk róla a papírt és visszatesszük a tepsibe.

    A pudingot a szokásos módon megfőzzük, majd melegen ráöntjük a tésztára és kihűtjük.

    A tetejét ízlés szerint díszíthetjük gyümölcsökkel, tortadarával vagy tejszínhabbal.

    Tálalásig hűtőben tároljuk.

    Tipp:

    Nagyon egyszerű, jól variálható és hamar kész is van. Bármilyen puding jó rá és a tetejére is tehetjük ami épp van otthon, idénygyümölcs vagy tejszínhab esetleg csokireszelék, … stb.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá