Villám süti recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 5 ek liszt
- 4 ek cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek olaj
- 1 ek ecet
- 1/2 ek sütőpor
Tetejére:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 3 ek cukor
Díszítés:
- gyümölcs vagy dekorcukor
- csokidara
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A sárgákat kikeverjük az olajjal, ecettel és a sütőporps liszt felével. Hozzáadjuk a hab felét óvatosan, nem összetörve, majd a maradék lisztet és a végén forgatjuk bele a maradék habot óvatosan.
A sütőt előmelegítjük 160 fokra. Egy kb 18*18 cm-es tepsit sütőpapírral béleljük. A tésztát egyenletesen belesimítjuk a tepsibe, majd kb 15 perc alatt megsütjük.
Kihűtjük, majd lehúzzuk róla a papírt és visszatesszük a tepsibe.
A pudingot a szokásos módon megfőzzük, majd melegen ráöntjük a tésztára és kihűtjük.
A tetejét ízlés szerint díszíthetjük gyümölcsökkel, tortadarával vagy tejszínhabbal.
Tálalásig hűtőben tároljuk.
Tipp:
Nagyon egyszerű, jól variálható és hamar kész is van. Bármilyen puding jó rá és a tetejére is tehetjük ami épp van otthon, idénygyümölcs vagy tejszínhab esetleg csokireszelék, … stb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »