Hozzávalók:
Tészta:
Tetejére:
Díszítés:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A sárgákat kikeverjük az olajjal, ecettel és a sütőporps liszt felével. Hozzáadjuk a hab felét óvatosan, nem összetörve, majd a maradék lisztet és a végén forgatjuk bele a maradék habot óvatosan.
A sütőt előmelegítjük 160 fokra. Egy kb 18*18 cm-es tepsit sütőpapírral béleljük. A tésztát egyenletesen belesimítjuk a tepsibe, majd kb 15 perc alatt megsütjük.
Kihűtjük, majd lehúzzuk róla a papírt és visszatesszük a tepsibe.
A pudingot a szokásos módon megfőzzük, majd melegen ráöntjük a tésztára és kihűtjük.
A tetejét ízlés szerint díszíthetjük gyümölcsökkel, tortadarával vagy tejszínhabbal.
Tálalásig hűtőben tároljuk.
Nagyon egyszerű, jól variálható és hamar kész is van. Bármilyen puding jó rá és a tetejére is tehetjük ami épp van otthon, idénygyümölcs vagy tejszínhab esetleg csokireszelék, … stb.