Villám süti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 5 ek liszt
  • 4 ek cukor
  • 3 tojás
  • 2 ek olaj
  • 1 ek ecet
  • 1/2 ek sütőpor

Tetejére:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 3 ek cukor

Díszítés:

  • gyümölcs vagy dekorcukor
  • csokidara

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A sárgákat kikeverjük az olajjal, ecettel és a sütőporps liszt felével. Hozzáadjuk a hab felét óvatosan, nem összetörve, majd a maradék lisztet és a végén forgatjuk bele a maradék habot óvatosan.

A sütőt előmelegítjük 160 fokra. Egy kb 18*18 cm-es tepsit sütőpapírral béleljük. A tésztát egyenletesen belesimítjuk a tepsibe, majd kb 15 perc alatt megsütjük.

Kihűtjük, majd lehúzzuk róla a papírt és visszatesszük a tepsibe.

A pudingot a szokásos módon megfőzzük, majd melegen ráöntjük a tésztára és kihűtjük.

A tetejét ízlés szerint díszíthetjük gyümölcsökkel, tortadarával vagy tejszínhabbal.

Tálalásig hűtőben tároljuk.

Tipp:

Nagyon egyszerű, jól variálható és hamar kész is van. Bármilyen puding jó rá és a tetejére is tehetjük ami épp van otthon, idénygyümölcs vagy tejszínhab esetleg csokireszelék, … stb.