Vigh túrós recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 4 főre:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek porcukor
- 2 vaniliás cukor
- 2 citrom reszelt héja
- 6 ek búzadara
- 8 ek liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 kg túró
- 4 kis pohár tejföl
- 6 ek napraforgó olaj
- 8 csipet só (tojásonként egy)
Tetejére:
- csokimáz
Sztori:
Még a nagymamám tanította nekem ezt az egyszerű de nagyszerű receptet! Lehet fél adagot is készíteni, ez a recept kimondottan nagy tepsire íródott 31*33cm-esre, mert a kis adag nálunk nem elég 4 főre. :)
Elkészítése:
A tojásokat alaposan felverjük, szinte habosra. Összekeverjük a cukorral. Belevegyítjük a búzadarát, a lisztet a sót és a sütőport. Finoman mehet bele a túró, ne törjön össze.
Poharában keverjük fel a tejfölt, öntsük a masszához. Mérjük, és keverjük bele a 6 kanál olajat. Hagyjuk egy negyed/fél órát pihenni, amíg a búzadara megszívja magát. Ez idő alatt egy tepsit kivajazunk, és zsemlemorzsázunk. Begyújtjuk a sütőt.
A pihentetés után sütőbe tesszük, és 190 fokon addig sütjük, amíg szép sárga lesz.
Tipp:
Én a tetejére csokimázat szoktam tenni, mert maga a süti egyáltalán nem édes, inkább könnyű, légies. De a nagymamám sokszor porcukorral készítette el nekünk. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »