Hozzávalók 4 főre:
Tetejére:
Sztori:
Még a nagymamám tanította nekem ezt az egyszerű de nagyszerű receptet! Lehet fél adagot is készíteni, ez a recept kimondottan nagy tepsire íródott 31*33cm-esre, mert a kis adag nálunk nem elég 4 főre. :)
A tojásokat alaposan felverjük, szinte habosra. Összekeverjük a cukorral. Belevegyítjük a búzadarát, a lisztet a sót és a sütőport. Finoman mehet bele a túró, ne törjön össze.
Poharában keverjük fel a tejfölt, öntsük a masszához. Mérjük, és keverjük bele a 6 kanál olajat. Hagyjuk egy negyed/fél órát pihenni, amíg a búzadara megszívja magát. Ez idő alatt egy tepsit kivajazunk, és zsemlemorzsázunk. Begyújtjuk a sütőt.
A pihentetés után sütőbe tesszük, és 190 fokon addig sütjük, amíg szép sárga lesz.
Én a tetejére csokimázat szoktam tenni, mert maga a süti egyáltalán nem édes, inkább könnyű, légies. De a nagymamám sokszor porcukorral készítette el nekünk. :)