Vietnámi pite recept

Hozzávalók:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek liszt
- 2 ek kakaópor
- 10 ek + 15 dkg kristálycukor
- 10 dkg porcukor
- 5 dl tej
- 250 g margarin
Elkészítése:
5 tojásfehérjét 5 ek cukorral kemény habbá verünk, majd hozzáadjuk az 5 tojássárgáját, végül beledolgozunk 3 ek lisztet és 2 ek kakaóport. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A krémhez 4 dl tejet felforralunk a 15 dkg kristálycukorral. 5 tojássárgáját elkeverünk 5 ek lisztel és 1 dl tejjel, majd a forrásban levő tejhez adjuk, és sűrű krémmé főzzük. A margarint kikeverjük a 10 dkg porcukorral, és a kihűlt krémhez adjuk.
5 tojásfehérjét 5 ek kristálycukorral kemény habbá verünk.
A barna piskótára egyenletesen rákenjük a főzött krémet, erre pedig a cukorral keményre felvert tojáshabot helyezzük.
Tipp:
A süteményre tojáshab helyett tehetünk akár tejszínhabot is.
A vietnámi pite kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 28 g
Zsír: 15 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »