Vietnámi pite recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 10 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek liszt
- 2 ek kakaópor
- 10 ek + 15 dkg kristálycukor
- 10 dkg porcukor
- 5 dl tej
- 250 g margarin
Elkészítése:
5 tojásfehérjét 5 ek cukorral kemény habbá verünk, majd hozzáadjuk az 5 tojássárgáját, végül beledolgozunk 3 ek lisztet és 2 ek kakaóport. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A krémhez 4 dl tejet felforralunk a 15 dkg kristálycukorral. 5 tojássárgáját elkeverünk 5 ek lisztel és 1 dl tejjel, majd a forrásban levő tejhez adjuk, és sűrű krémmé főzzük. A margarint kikeverjük a 10 dkg porcukorral, és a kihűlt krémhez adjuk.
5 tojásfehérjét 5 ek kristálycukorral kemény habbá verünk.
A barna piskótára egyenletesen rákenjük a főzött krémet, erre pedig a cukorral keményre felvert tojáshabot helyezzük.
Tipp:
A süteményre tojáshab helyett tehetünk akár tejszínhabot is.
A vietnámi pite kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 280 kcal
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 28 g
Zsír: 15 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 28 g
Zsír: 15 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.