Vietnámi pite recept
Hozzávalók:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 8 ek liszt
- 2 ek kakaópor
- 10 ek + 15 dkg kristálycukor
- 10 dkg porcukor
- 5 dl tej
- 250 g margarin
Elkészítése:
5 tojásfehérjét 5 ek cukorral kemény habbá verünk, majd hozzáadjuk az 5 tojássárgáját, végül beledolgozunk 3 ek lisztet és 2 ek kakaóport. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A krémhez 4 dl tejet felforralunk a 15 dkg kristálycukorral. 5 tojássárgáját elkeverünk 5 ek lisztel és 1 dl tejjel, majd a forrásban levő tejhez adjuk, és sűrű krémmé főzzük. A margarint kikeverjük a 10 dkg porcukorral, és a kihűlt krémhez adjuk.
5 tojásfehérjét 5 ek kristálycukorral kemény habbá verünk.
A barna piskótára egyenletesen rákenjük a főzött krémet, erre pedig a cukorral keményre felvert tojáshabot helyezzük.
Tipp:
A süteményre tojáshab helyett tehetünk akár tejszínhabot is.
A vietnámi pite kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 28 g
Zsír: 15 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


