Vietnámi pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 10 tojás
  • 8 ek liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 10 ek + 15 dkg kristálycukor
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dl tej
  • 250 g margarin

Elkészítése:

5 tojásfehérjét 5 ek cukorral kemény habbá verünk, majd hozzáadjuk az 5 tojássárgáját, végül beledolgozunk 3 ek lisztet és 2 ek kakaóport. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

A krémhez 4 dl tejet felforralunk a 15 dkg kristálycukorral. 5 tojássárgáját elkeverünk 5 ek lisztel és 1 dl tejjel, majd a forrásban levő tejhez adjuk, és sűrű krémmé főzzük. A margarint kikeverjük a 10 dkg porcukorral, és a kihűlt krémhez adjuk.

5 tojásfehérjét 5 ek kristálycukorral kemény habbá verünk.

A barna piskótára egyenletesen rákenjük a főzött krémet, erre pedig a cukorral keményre felvert tojáshabot helyezzük.

Tipp:

A süteményre tojáshab helyett tehetünk akár tejszínhabot is.