Vezér pite recept

Elkészítése:
A 6 tojás fehérjét kemény habbá verjük a 18 dkg cukorral, majd hozzáadjuk a 18 dkg darált diót és az 1 ek zsemlemorzsát is. Kikent kilisztezett tepsiben megsütjük, majd ismét elkészítjük ugyanezt a tésztát a leírtak szerint.
A krémhez a 12 tojássárgáját 1 dl tejjel, 15 dkg kristálycukorral és 1 csomag vaníliás cukorral gőz fölött sűrű krémmé főzzük. amíg hűl, 25 dkg margarint habosra keverünk, végül a 2 krémet összekeverjük és a 2 lap közé töltjük.
A tetejét csokimázzal bevonjuk, 1 tábla étcsoki, gőz fölött megolvasztva 1-2 ek. olajjal elkeverve és a tetejére simítva.
Tipp:
Hűtőbe tesszük dermedésig. A melegre való tekintettel a dermedést követőben is tartsuk ott.
Kisebb tepsiben, értelem szerűen magasabb lesz a süti :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »