Vezér pite recept

Elkészítése:
A 6 tojás fehérjét kemény habbá verjük a 18 dkg cukorral, majd hozzáadjuk a 18 dkg darált diót és az 1 ek zsemlemorzsát is. Kikent kilisztezett tepsiben megsütjük, majd ismét elkészítjük ugyanezt a tésztát a leírtak szerint.
A krémhez a 12 tojássárgáját 1 dl tejjel, 15 dkg kristálycukorral és 1 csomag vaníliás cukorral gőz fölött sűrű krémmé főzzük. amíg hűl, 25 dkg margarint habosra keverünk, végül a 2 krémet összekeverjük és a 2 lap közé töltjük.
A tetejét csokimázzal bevonjuk, 1 tábla étcsoki, gőz fölött megolvasztva 1-2 ek. olajjal elkeverve és a tetejére simítva.
Tipp:
Hűtőbe tesszük dermedésig. A melegre való tekintettel a dermedést követőben is tartsuk ott.
Kisebb tepsiben, értelem szerűen magasabb lesz a süti :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »