Vezér pite recept

Elkészítése:
A 6 tojás fehérjét kemény habbá verjük a 18 dkg cukorral, majd hozzáadjuk a 18 dkg darált diót és az 1 ek zsemlemorzsát is. Kikent kilisztezett tepsiben megsütjük, majd ismét elkészítjük ugyanezt a tésztát a leírtak szerint.
A krémhez a 12 tojássárgáját 1 dl tejjel, 15 dkg kristálycukorral és 1 csomag vaníliás cukorral gőz fölött sűrű krémmé főzzük. amíg hűl, 25 dkg margarint habosra keverünk, végül a 2 krémet összekeverjük és a 2 lap közé töltjük.
A tetejét csokimázzal bevonjuk, 1 tábla étcsoki, gőz fölött megolvasztva 1-2 ek. olajjal elkeverve és a tetejére simítva.
Tipp:
Hűtőbe tesszük dermedésig. A melegre való tekintettel a dermedést követőben is tartsuk ott.
Kisebb tepsiben, értelem szerűen magasabb lesz a süti :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »