Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vezér pite recept

Vezér pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2 x 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 2 x 18 dkg kristálycukor
    • 2 x 18 dkg darált mák vagy dió
    • 2 x 1 evőkanál zsemlemorzsa

    A krémhez:

    • 12 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 dl tej
    • 15 dkg kristálycukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 25 dkg margarin

    A tetejére:

    • csokimáz

    Elkészítése:

    A 6 tojás fehérjét kemény habbá verjük a 18 dkg cukorral, majd hozzáadjuk a 18 dkg darált diót és az 1 ek zsemlemorzsát is. Kikent kilisztezett tepsiben megsütjük, majd ismét elkészítjük ugyanezt a tésztát a leírtak szerint.

    A krémhez a 12 tojássárgáját 1 dl tejjel, 15 dkg kristálycukorral és 1 csomag vaníliás cukorral gőz fölött sűrű krémmé főzzük. amíg hűl, 25 dkg margarint habosra keverünk, végül a 2 krémet összekeverjük és a 2 lap közé töltjük.
    A tetejét csokimázzal bevonjuk, 1 tábla étcsoki, gőz fölött megolvasztva 1-2 ek. olajjal elkeverve és a tetejére simítva.

    Tipp:

    Hűtőbe tesszük dermedésig. A melegre való tekintettel a dermedést követőben is tartsuk ott.
    Kisebb tepsiben, értelem szerűen magasabb lesz a süti :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá