Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Verdens Beste recept

Verdens Beste
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 22 dkg vaj
    • 22 dkg porcukor
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 7 ek tej
    • 1 vaníliás cukor
    • 22 dkg liszt
    • 1 sütőpor

    Habhoz:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 30 dkg porcukor
    • Szóráshoz:
    • 15 dkg mandulaforgács

    A krémhez:

    • 8 dl tej
    • 2 vaníliás cukor
    • 3 csomagvaníliás pudingpor
    • 6 evőkanál cukor
    • 3 dl habtejszín

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóinál a vajat a cukrokkal,tojásokkal,puha vajjal habosra keverjük,majd apránként hozzáadagoljuk a tejet.
    Jól kikeverjük és hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is.

    Egy 35×35 cm-es lemez tepsit sütőpapírral kibélelünk és a masszát rákenjük. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá vejük és tészta masszára simítjuk. Mandulával megszórjuk és 180 fokos előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Ha mandula kezdene pirulni,akkor fóliával borítsuk be,mert különben megég.

    A krém készítése:
    A vaníliás pudingporokat,cukrokat 2 dl tejben simára keverjük,majd hozzá keverjük a többi tejet is és felfőzzük,majd kihűtjük. A tejszínt keményre verjük. A kihűlt pudingos krémhez óvatosan hozzá keverjük.

    Összeállítás:

    A kihűl tésztát hosszában ketté vágjuk. Alul a mandulás habos rész kerül,rá a krém,majd mandulás habos rész felülre kerül. Enyhén porcukorral megszórtam. Ez az eredeti Verdens Beste norvég sütemény.
    Jó étvágyat kívánok hozzá!
    Nagyon finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá