Verdens Beste recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 22 dkg vaj
- 22 dkg porcukor
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 ek tej
- 1 vaníliás cukor
- 22 dkg liszt
- 1 sütőpor
Habhoz:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 30 dkg porcukor
- Szóráshoz:
- 15 dkg mandulaforgács
A krémhez:
- 8 dl tej
- 2 vaníliás cukor
- 3 csomagvaníliás pudingpor
- 6 evőkanál cukor
- 3 dl habtejszín
Elkészítése:
A tészta hozzávalóinál a vajat a cukrokkal,tojásokkal,puha vajjal habosra keverjük,majd apránként hozzáadagoljuk a tejet.
Jól kikeverjük és hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is.
Egy 35×35 cm-es lemez tepsit sütőpapírral kibélelünk és a masszát rákenjük. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá vejük és tészta masszára simítjuk. Mandulával megszórjuk és 180 fokos előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Ha mandula kezdene pirulni,akkor fóliával borítsuk be,mert különben megég.
A krém készítése:
A vaníliás pudingporokat,cukrokat 2 dl tejben simára keverjük,majd hozzá keverjük a többi tejet is és felfőzzük,majd kihűtjük. A tejszínt keményre verjük. A kihűlt pudingos krémhez óvatosan hozzá keverjük.
Összeállítás:
A kihűl tésztát hosszában ketté vágjuk. Alul a mandulás habos rész kerül,rá a krém,majd mandulás habos rész felülre kerül. Enyhén porcukorral megszórtam. Ez az eredeti Verdens Beste norvég sütemény.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nagyon finom.