Verdens Beste

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 22 dkg vaj
  • 22 dkg porcukor
  • 6 tojássárgája
  • 1 egész tojás
  • 7 ek tej
  • 1 vaníliás cukor
  • 22 dkg liszt
  • 1 sütőpor

Habhoz:

  • 6 tojásfehérje
  • 30 dkg porcukor
  • Szóráshoz:
  • 15 dkg mandulaforgács

A krémhez:

  • 8 dl tej
  • 2 vaníliás cukor
  • 3 csomagvaníliás pudingpor
  • 6 evőkanál cukor
  • 3 dl habtejszín

Elkészítése:
A tészta hozzávalóinál a vajat a cukrokkal,tojásokkal,puha vajjal habosra keverjük,majd apránként hozzáadagoljuk a tejet.
Jól kikeverjük és hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is.

Egy 35×35 cm-es lemez tepsit sütőpapírral kibélelünk és a masszát rákenjük. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá vejük és tészta masszára simítjuk. Mandulával megszórjuk és 180 fokos előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Ha mandula kezdene pirulni,akkor fóliával borítsuk be,mert különben megég.

A krém készítése:
A vaníliás pudingporokat,cukrokat 2 dl tejben simára keverjük,majd hozzá keverjük a többi tejet is és felfőzzük,majd kihűtjük. A tejszínt keményre verjük. A kihűlt pudingos krémhez óvatosan hozzá keverjük.

Összeállítás:

A kihűl tésztát hosszában ketté vágjuk. Alul a mandulás habos rész kerül,rá a krém,majd mandulás habos rész felülre kerül. Enyhén porcukorral megszórtam. Ez az eredeti Verdens Beste norvég sütemény.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nagyon finom.