Hozzávalók:
A tésztához:
Habhoz:
A krémhez:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóinál a vajat a cukrokkal,tojásokkal,puha vajjal habosra keverjük,majd apránként hozzáadagoljuk a tejet.
Jól kikeverjük és hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is.
Egy 35×35 cm-es lemez tepsit sütőpapírral kibélelünk és a masszát rákenjük. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá vejük és tészta masszára simítjuk. Mandulával megszórjuk és 180 fokos előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Ha mandula kezdene pirulni,akkor fóliával borítsuk be,mert különben megég.
A krém készítése:
A vaníliás pudingporokat,cukrokat 2 dl tejben simára keverjük,majd hozzá keverjük a többi tejet is és felfőzzük,majd kihűtjük. A tejszínt keményre verjük. A kihűlt pudingos krémhez óvatosan hozzá keverjük.
Összeállítás:
A kihűl tésztát hosszában ketté vágjuk. Alul a mandulás habos rész kerül,rá a krém,majd mandulás habos rész felülre kerül. Enyhén porcukorral megszórtam. Ez az eredeti Verdens Beste norvég sütemény.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nagyon finom.