Vendégváró citromos szelet recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg liszt
- 1 ek kakaópor
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg cukor
- 5 dkg margarin
- fél csomag szalalkáli
Piskóta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek cukor
- 4 ek liszt
- késhegynyi sütőpor
Krém:
- 1/2 l tej
- 8 ek liszt
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1 citrom a díszítéshez
Elkészítése:
A tészta hozzávaóit összegyúrjuk és két részre osztjuk. Gáztepsi méretű lapokat nyújtunk belőle, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt megsütjük.
A piskótához a tojásokat (nem kell szétválasztani) kb 10 perc alatt felverjük (fehéredésig). Belekeverjük a liszt és sütőpor keverékét. A masszát sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd leveszzük a hőfokot 5 perc után 160 fokra és készre sütjük.
A krémhez a tejből és a lisztből sűrű pépet főzünk. Ha kihűlt, hozzáadjuk a margarint, cukrokat, a citrom héját és a levét is, majd habverővel alaposan kihabosítjuk.
Összeállítás: barna lap, krém, piskóta, krém és barna lap. A krémből hagyjunk keveset a tetejére is. Citrom szeletekkel díszíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »