Vegyes gyümölcsös lepény recept
Elkészítése:
A tojások sárgáját kikeverem a fruktózzal és a kókuszzsírral. Hozzáadagolom a lisztet, végül óvatosan beleforgatom a felvert tojásfehérjét.
Sütőpapírral bélelt tepsibe, vagy kis méretű tortaformába (18 cm) öntöm a tésztát, 180 fokos sütőbe tolom, és félkészre sütöm.
Ekkor rászórok különböző bogyós gyümölcsöket, visszatolom a sütőbe, és készre sütöm. (Tűpróba!)
Tipp:
A fruktóz édesítőereje 30-40%-kal nagyobb a hagyományos cukoréhoz képest, ezt figyelembe kell venni, ha más édesítőt használunk. Kókuszzsír helyett margarinnal/vajjal is elkészíthető.
A vegyes gyümölcsös lepény kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 27 g
Zsír: 10 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »


