Vegán linzer recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 22 dkg teljeskiőrlésű liszt
- 10 dkg finomliszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg cukor vagy másmilyen édesítő, amit használunk
- 1 nagyobb csipet só
- 1/3-ad csomag sütőpor
- kb 80 g növényi joghurt nagy növényi ital
Továbbá:
- ízlés szerinti lekvár az összeragasztáshoz
Elkészítése:
A liszteket egy tálba mérjük a sóval, sütőporral és a cukorral, majd elmorzsoljuk a liszttel alaposan és gyorsan. Ezután apránként hozzáadjuk a joghurtot vagy a növényi tejet és összeállítjuk a tésztát. Gyorsan dolgozzunk, hogy ne melegedjen túl a tészta!
Folpackba csomagolva tegyük hűtőbe pár órára.
Kissé lisztezett felületen nyújtsuk a tésztát 2 mm vékonyra és szúrjuk ki, majd tegyük sütőpapíros tepsire. 180-200 fokos sütőben süssük 10-12 percig. A leeső tésztát gyúrjuk újra össze, majd nyújtsuk és szaggassuk ki újra.
Egy teli és egy lyukas korongot ragasszunk össze lekvárral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »










