Vegán linzer recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 22 dkg teljeskiőrlésű liszt
- 10 dkg finomliszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg cukor vagy másmilyen édesítő, amit használunk
- 1 nagyobb csipet só
- 1/3-ad csomag sütőpor
- kb 80 g növényi joghurt nagy növényi ital
Továbbá:
- ízlés szerinti lekvár az összeragasztáshoz
Elkészítése:
A liszteket egy tálba mérjük a sóval, sütőporral és a cukorral, majd elmorzsoljuk a liszttel alaposan és gyorsan. Ezután apránként hozzáadjuk a joghurtot vagy a növényi tejet és összeállítjuk a tésztát. Gyorsan dolgozzunk, hogy ne melegedjen túl a tészta!
Folpackba csomagolva tegyük hűtőbe pár órára.
Kissé lisztezett felületen nyújtsuk a tésztát 2 mm vékonyra és szúrjuk ki, majd tegyük sütőpapíros tepsire. 180-200 fokos sütőben süssük 10-12 percig. A leeső tésztát gyúrjuk újra össze, majd nyújtsuk és szaggassuk ki újra.
Egy teli és egy lyukas korongot ragasszunk össze lekvárral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »