Vegán linzer recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 22 dkg teljeskiőrlésű liszt
- 10 dkg finomliszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg cukor vagy másmilyen édesítő, amit használunk
- 1 nagyobb csipet só
- 1/3-ad csomag sütőpor
- kb 80 g növényi joghurt nagy növényi ital
Továbbá:
- ízlés szerinti lekvár az összeragasztáshoz
Elkészítése:
A liszteket egy tálba mérjük a sóval, sütőporral és a cukorral, majd elmorzsoljuk a liszttel alaposan és gyorsan. Ezután apránként hozzáadjuk a joghurtot vagy a növényi tejet és összeállítjuk a tésztát. Gyorsan dolgozzunk, hogy ne melegedjen túl a tészta!
Folpackba csomagolva tegyük hűtőbe pár órára.
Kissé lisztezett felületen nyújtsuk a tésztát 2 mm vékonyra és szúrjuk ki, majd tegyük sütőpapíros tepsire. 180-200 fokos sütőben süssük 10-12 percig. A leeső tésztát gyúrjuk újra össze, majd nyújtsuk és szaggassuk ki újra.
Egy teli és egy lyukas korongot ragasszunk össze lekvárral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »










