Vasárnapi krémes recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Krém:
- 4 csomag vanília ízű pudingpor
- 4 csomag vaníliás cukor
- 6 dl tej
- 6 dl víz
- 7-8 ek kristálycukor
- 0,5 l habtejszín
Tészta:
- 2 csomag 0,5 kg-os fagyasztott leveles tészta
Elkészítése:
A krém hozzávalóit a habtejszín kivételével összefőzzük a puding készítés hagyományos módján. Ha ez kihűlt, hozzákeverjük a kemény habbá felvert tejszínt.
A leveles tésztát kiengedés után 4 egyenlő részre osztjuk, kinyújtjuk, és 30×35 cm-es tepsi hátulján 170 fokra előmelegített sütőben egyenként megsütjük.
A lapokat megtöltjük krémmel. Néhány órát hűtőben pihentetjük, vagy akár egy éjszakát. Porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
Még sütés előtt a lapokat szurkáljuk meg villával a tepsi hátulján, mert így nem hólyagosodnak fel.
A vasárnapi krémes kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 245 kcal
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 25 g
Zsír: 14 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 25 g
Zsír: 14 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.