Vasárnapi krémes recept
Hozzávalók:
Krém:
- 4 csomag vanília ízű pudingpor
- 4 csomag vaníliás cukor
- 6 dl tej
- 6 dl víz
- 7-8 ek kristálycukor
- 0,5 l habtejszín
Tészta:
- 2 csomag 0,5 kg-os fagyasztott leveles tészta
Elkészítése:
A krém hozzávalóit a habtejszín kivételével összefőzzük a puding készítés hagyományos módján. Ha ez kihűlt, hozzákeverjük a kemény habbá felvert tejszínt.
A leveles tésztát kiengedés után 4 egyenlő részre osztjuk, kinyújtjuk, és 30×35 cm-es tepsi hátulján 170 fokra előmelegített sütőben egyenként megsütjük.
A lapokat megtöltjük krémmel. Néhány órát hűtőben pihentetjük, vagy akár egy éjszakát. Porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
Még sütés előtt a lapokat szurkáljuk meg villával a tepsi hátulján, mert így nem hólyagosodnak fel.
A vasárnapi krémes kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 25 g
Zsír: 14 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


