Vasárnapi krémes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Krém:

  • 4 csomag vanília ízű pudingpor
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 6 dl tej
  • 6 dl víz
  • 7-8 ek kristálycukor
  • 0,5 l habtejszín

Tészta:

  • 2 csomag 0,5 kg-os fagyasztott leveles tészta

Elkészítése:

A krém hozzávalóit a habtejszín kivételével összefőzzük a puding készítés hagyományos módján. Ha ez kihűlt, hozzákeverjük a kemény habbá felvert tejszínt.

A leveles tésztát kiengedés után 4 egyenlő részre osztjuk, kinyújtjuk, és 30×35 cm-es tepsi hátulján 170 fokra előmelegített sütőben egyenként megsütjük.

A lapokat megtöltjük krémmel. Néhány órát hűtőben pihentetjük, vagy akár egy éjszakát. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Tipp:

Még sütés előtt a lapokat szurkáljuk meg villával a tepsi hátulján, mert így nem hólyagosodnak fel.