Vargabéles recept
Hozzávalók:
- 1/2 kg túró
- 30 dkg csuszatészta
- só
- 10 dkg cukor
- citromlé
- reszelt citromhéj
- vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 175 g tejföl
- 1 cs gyorsfagyasztott vajastészta
Elkészítése:
A csuszatésztát sós vízben kifőzöm.
A túrót összetöröm a cukorral, hozzákeverem a tejfölt, a tojásokat, 1 kiskanál citromlevet, reszelt citromhéjat és 1 cs vaníliás cukrot.
A kifőtt csuszatésztát belekeverem.
A kiolvasztott gyorsfagyasztott leveles tésztát kettéveszem, kinyújtom, egy közepes méretű tepsibe teszem, beleborítom a túrós csuszatésztát, beborítom a másik kinyújtott leveles tésztával, és kb 25-30 perc alatt 180 fokon aranysárgára sütöm.
A tetejét porcukorral szórom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

