Varga béles recept

Hozzávalók:
- 20 dkg cérna metélt
- 9
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 25 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 2 cs vaníliás cukor
- 1,5 citrom reszelt héja
- 500 g túró
- 1 pohár tejföl
- 2 ek mazsola
- 1 kk liszt
- 3 dl tej
- 1 dl habtejszín
- 1 csomag rétes lap
Elkészítése:
A cérna metéltet kifőzzük el készítjük az édes keveréket :5 tojássárgája ,10 dkg kristálycukor, 5 dkg vaj,1 vaníliás cukor, 1 reszelt citrom héja, az áttört túró, a tejföl, a mazsola, ezt összekeverjük és beleöntjük a megfőtt cérna metéltet. Fogunk egy tepsit és kiolajozzuk, rakunk az aljába 3 réteslapot, bele az édes keveréket és a tetejére a tojás fehérjéből vert habot. A maradék réteslapot a tetejére simítjuk, megkenjük olajjal és betesszük a 180 fokos sütőbe, míg szép piros nem lesz.
Közben elkészítjük a vanília mártást: 4 tojás sárgája, 15 dkg cukor, a vaníliás cukor, a citrom héja, a liszt, tej keverékét gőz felett besűrítjük, majd a felvert tejszínt hozzáadjuk, ha már kihűlt,
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »