Varga béles recept
Hozzávalók:
- 20 dkg cérna metélt
- 9
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 25 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 2 cs vaníliás cukor
- 1,5 citrom reszelt héja
- 500 g túró
- 1 pohár tejföl
- 2 ek mazsola
- 1 kk liszt
- 3 dl tej
- 1 dl habtejszín
- 1 csomag rétes lap
Elkészítése:
A cérna metéltet kifőzzük el készítjük az édes keveréket :5 tojássárgája ,10 dkg kristálycukor, 5 dkg vaj,1 vaníliás cukor, 1 reszelt citrom héja, az áttört túró, a tejföl, a mazsola, ezt összekeverjük és beleöntjük a megfőtt cérna metéltet. Fogunk egy tepsit és kiolajozzuk, rakunk az aljába 3 réteslapot, bele az édes keveréket és a tetejére a tojás fehérjéből vert habot. A maradék réteslapot a tetejére simítjuk, megkenjük olajjal és betesszük a 180 fokos sütőbe, míg szép piros nem lesz.
Közben elkészítjük a vanília mártást: 4 tojás sárgája, 15 dkg cukor, a vaníliás cukor, a citrom héja, a liszt, tej keverékét gőz felett besűrítjük, majd a felvert tejszínt hozzáadjuk, ha már kihűlt,
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

