Varga béles recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága
Hozzávalók:
- 20 dkg cérna metélt
- 9 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 25 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 2 cs vaníliás cukor
- 1,5 citrom reszelt héja
- 500 g túró
- 1 pohár tejföl
- 2 ek mazsola
- 1 kk liszt
- 3 dl tej
- 1 dl habtejszín
- 1 csomag rétes lap
Elkészítése:
A cérna metéltet kifőzzük el készítjük az édes keveréket :5 tojássárgája ,10 dkg kristálycukor, 5 dkg vaj,1 vaníliás cukor, 1 reszelt citrom héja, az áttört túró, a tejföl, a mazsola, ezt összekeverjük és beleöntjük a megfőtt cérna metéltet. Fogunk egy tepsit és kiolajozzuk, rakunk az aljába 3 réteslapot, bele az édes keveréket és a tetejére a tojás fehérjéből vert habot. A maradék réteslapot a tetejére simítjuk, megkenjük olajjal és betesszük a 180 fokos sütőbe, míg szép piros nem lesz.
Közben elkészítjük a vanília mártást: 4 tojás sárgája, 15 dkg cukor, a vaníliás cukor, a citrom héja, a liszt, tej keverékét gőz felett besűrítjük, majd a felvert tejszínt hozzáadjuk, ha már kihűlt,
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.