Varga béles recept

Hozzávalók:
- 20 dkg cérna metélt
- 9
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 25 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 2 cs vaníliás cukor
- 1,5 citrom reszelt héja
- 500 g túró
- 1 pohár tejföl
- 2 ek mazsola
- 1 kk liszt
- 3 dl tej
- 1 dl habtejszín
- 1 csomag rétes lap
Elkészítése:
A cérna metéltet kifőzzük el készítjük az édes keveréket :5 tojássárgája ,10 dkg kristálycukor, 5 dkg vaj,1 vaníliás cukor, 1 reszelt citrom héja, az áttört túró, a tejföl, a mazsola, ezt összekeverjük és beleöntjük a megfőtt cérna metéltet. Fogunk egy tepsit és kiolajozzuk, rakunk az aljába 3 réteslapot, bele az édes keveréket és a tetejére a tojás fehérjéből vert habot. A maradék réteslapot a tetejére simítjuk, megkenjük olajjal és betesszük a 180 fokos sütőbe, míg szép piros nem lesz.
Közben elkészítjük a vanília mártást: 4 tojás sárgája, 15 dkg cukor, a vaníliás cukor, a citrom héja, a liszt, tej keverékét gőz felett besűrítjük, majd a felvert tejszínt hozzáadjuk, ha már kihűlt,
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »