Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Váraljai lakodalmas kuglóf recept

Váraljai lakodalmas kuglóf
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 80 dkg liszt
    • 5 dkg élesztő
    • 5 dkg vaj
    • 20 dkg cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • kb 4 dl tej
    • csipet só

    Töltelék:

    • 17 dkg cukor
    • 2 teáskanál fahéj
    • 2 teáskanál kakaópor
    • mazsola

    Elkészítése:

    A vajat összekeverjük a tojás sárgákkal. A formát kikenjük margarinnal (nekem mázas cserépformám van). Az élesztőt felfuttatjuk, kevés langyos tejben és a liszttel, a sóval és a folyamatosan hozzáadott tejjel jól összedolgozzuk. A vajat a tojások sárgáját külön edényben dolgozzuk össze és apránként adjuk hozzá a tésztához. Azután egy órát hagyjuk kelni, majd nyújtsuk ki. Szórjuk rá a fahéjas-kakaós cukrot és a mazsolát. Tekerjük fel és igazítsuk a jól kizsírozott kuglófformába.

    Hagyjuk kelni kb 60 percet.

    Hideg sütőbe tegyük, 170 fokon süssük 75 percig. Ha kisült NEM SZABAD KIVENNI a sütőből, csak kinyitni az ajtaját a sütőnek, mert a kuglófforma megrepedhet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá