Váraljai lakodalmas kuglóf recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 80 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 5 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- kb 4 dl tej
- csipet só
Töltelék:
- 17 dkg cukor
- 2 teáskanál fahéj
- 2 teáskanál kakaópor
- mazsola
Elkészítése:
A vajat összekeverjük a tojás sárgákkal. A formát kikenjük margarinnal (nekem mázas cserépformám van). Az élesztőt felfuttatjuk, kevés langyos tejben és a liszttel, a sóval és a folyamatosan hozzáadott tejjel jól összedolgozzuk. A vajat a tojások sárgáját külön edényben dolgozzuk össze és apránként adjuk hozzá a tésztához. Azután egy órát hagyjuk kelni, majd nyújtsuk ki. Szórjuk rá a fahéjas-kakaós cukrot és a mazsolát. Tekerjük fel és igazítsuk a jól kizsírozott kuglófformába.
Hagyjuk kelni kb 60 percet.
Hideg sütőbe tegyük, 170 fokon süssük 75 percig. Ha kisült NEM SZABAD KIVENNI a sütőből, csak kinyitni az ajtaját a sütőnek, mert a kuglófforma megrepedhet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »