Váraljai lakodalmas kuglóf recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 80 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 5 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - kb 4 dl tej
- csipet só
Töltelék:
- 17 dkg cukor
- 2 teáskanál fahéj
- 2 teáskanál kakaópor
- mazsola
Elkészítése:
A vajat összekeverjük a tojás sárgákkal. A formát kikenjük margarinnal (nekem mázas cserépformám van). Az élesztőt felfuttatjuk, kevés langyos tejben és a liszttel, a sóval és a folyamatosan hozzáadott tejjel jól összedolgozzuk. A vajat a tojások sárgáját külön edényben dolgozzuk össze és apránként adjuk hozzá a tésztához. Azután egy órát hagyjuk kelni, majd nyújtsuk ki. Szórjuk rá a fahéjas-kakaós cukrot és a mazsolát. Tekerjük fel és igazítsuk a jól kizsírozott kuglófformába.
Hagyjuk kelni kb 60 percet.
Hideg sütőbe tegyük, 170 fokon süssük 75 percig. Ha kisült NEM SZABAD KIVENNI a sütőből, csak kinyitni az ajtaját a sütőnek, mert a kuglófforma megrepedhet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

