Vaníliás-tejszínes epres szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 10 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 ek liszt
- 1 csomag sütőpor
- 10 ek porcukor
Krém:
- 2 csomag vaníliás főzős pudingpor
- 1 csomag tejszín ízű főzős pudingpor
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 l tej
- 3 dl habtejszín
- 50 dkg eper – félbevágva
- cukor ízlés szerint
Tetejére:
- 15 dkg étcsoki
- 4 ek olaj
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral kihabosítjuk, beleszitáljuk a sütőporos lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot is. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe terítjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk.
Amíg a piskóta sül, addig a vajat a porcukorral kikeverjük, a pudingokat a leírás szerint megfőzzük, a tejszínt kemény habbá verjük.
A már csak langyos pudinghoz keverjük először a kikevert vajat, majd a habot is belekeverjük.
A piskóta alsó lapját megkenjük egy kis krémmel, hogy az eperszemek majd szépen beleragadjanak. Telepakoljuk a félbevágott eperrel, és a többi krémet rásimítjuk. A másik piskótalappal befedjük.
A csokit az olajjal megolvasztjuk, és elsimítjuk a tetején.
Tipp:
Cukor mennyiséget nem írtam a pudingoknál, mindenki alakítsa ízlése szerint.