Vaníliás teasütemény recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 dkg cukrozatlan kakaópor
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- fél csomag sütőpor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csipet só
- 10 dkg vaj
- 30 dkg porcukor
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 3 kávéskanál vanília aroma
Elkészítése:
A liszthez keverjük a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a kakaóport.
A puha margarint habosra keverjük a cukorral és hozzáadjuk a tojásokat. Belekeverjük a lisztes keveréket és összegyúrjuk.
Tésztát 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk és kerek szaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 10-12 percig sütjük.
A krémhez habosra keverjük a vajat a cukorral és az aromával, fokozatosan hozzáadjuk a tejszínt és végül hozzáadjuk a habfixálót és a pudingport. 30 percre hűtőbe tesszük, majd ezzel a krémmel ragasszuk össze a korongokat.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »