Vaníliás teasütemény recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 dkg cukrozatlan kakaópor
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- fél csomag sütőpor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csipet só
- 10 dkg vaj
- 30 dkg porcukor
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 3 kávéskanál vanília aroma
Elkészítése:
A liszthez keverjük a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a kakaóport.
A puha margarint habosra keverjük a cukorral és hozzáadjuk a tojásokat. Belekeverjük a lisztes keveréket és összegyúrjuk.
Tésztát 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk és kerek szaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 10-12 percig sütjük.
A krémhez habosra keverjük a vajat a cukorral és az aromával, fokozatosan hozzáadjuk a tejszínt és végül hozzáadjuk a habfixálót és a pudingport. 30 percre hűtőbe tesszük, majd ezzel a krémmel ragasszuk össze a korongokat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

