Vaníliás karika recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg finomliszt
- 15 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 0,5 citrom reszelt héja
- 25 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 0,5 kk szódabikarbóna
A mázhoz:
- 15 dkg csokoládé (ét- vagy tejcsokoládé)
- 1 ek napraforgó olaj
Elkészítése:
A sót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a szódabikarbónát elkeverjük a lisztben, majd belemorzsoljuk a margarint, és a tojások sárgáit hozzáadva összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük fél órára, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni.
A hűtőből kivéve lisztezett deszkán gyors mozdulatokkal átgyúrjuk, és 6-7 mm vastagra kisodorjuk. 6 cm átmérőjű szaggatóval, vagy pohárral kiszaggatjuk, közepüket is kiszúrjuk (ha nincs ilyen formájú szaggatónk, megteszi egy kisebb kupak is). Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
Míg hűlnek, elkészítjük a csokimázat: a darabokra tördelt csokoládét gőz fölött, vagy mikróban felolvasztjuk az olajjal, és alaposan összekeverjük.
A kihűlt karikákat félig belemártjuk a csokiba, az aljáról a felesleget lehúzzuk az edény szélén (éppen ezért alacsony peremű edényt használjunk), majd rácsra, vagy sütőpapírra tesszük. Ha teljesen megkötött a csoki, nagyon könnyen le tudjuk választani a papírról.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »