Hozzávalók:
A tésztához:
A mázhoz:
Elkészítése:
A sót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a szódabikarbónát elkeverjük a lisztben, majd belemorzsoljuk a margarint, és a tojások sárgáit hozzáadva összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük fél órára, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni.
A hűtőből kivéve lisztezett deszkán gyors mozdulatokkal átgyúrjuk, és 6-7 mm vastagra kisodorjuk. 6 cm átmérőjű szaggatóval, vagy pohárral kiszaggatjuk, közepüket is kiszúrjuk (ha nincs ilyen formájú szaggatónk, megteszi egy kisebb kupak is). Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
Míg hűlnek, elkészítjük a csokimázat: a darabokra tördelt csokoládét gőz fölött, vagy mikróban felolvasztjuk az olajjal, és alaposan összekeverjük.
A kihűlt karikákat félig belemártjuk a csokiba, az aljáról a felesleget lehúzzuk az edény szélén (éppen ezért alacsony peremű edényt használjunk), majd rácsra, vagy sütőpapírra tesszük. Ha teljesen megkötött a csoki, nagyon könnyen le tudjuk választani a papírról.