Vaníliás karika recept
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- Csipet só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga - 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 1 rúd vanília, vagy vanília aroma
- tejföl
Bevonáshoz:
- 10 dkg étcsoki
Elkészítése:
A porcukrot ledaráljuk a vaníliarúddal, majd átszitáljuk. Ha aromával csináljuk akkor a cukrot magába daráljuk le és az aromát a tojássárgákhoz adjuk.
A lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk. Ha nem áll össze a tészta, rakjunk bele 1-2 ek tejfölt.
Ha összegyúrtuk betesszük a hűtőbe fél órára, majd 1 cm vastagra nyújtjuk, szaggatjuk és 180 fokon 12-15 percig sütjük vigyázva, hogy ne barnuljon meg a teteje.
Kihűlés után belemártjuk a gőz fölött megolvasztott csokiba és hagyjuk megdermedni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »



