Vaníliás karika recept

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- Csipet só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 1 rúd vanília, vagy vanília aroma
- tejföl
Bevonáshoz:
- 10 dkg étcsoki
Elkészítése:
A porcukrot ledaráljuk a vaníliarúddal, majd átszitáljuk. Ha aromával csináljuk akkor a cukrot magába daráljuk le és az aromát a tojássárgákhoz adjuk.
A lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk. Ha nem áll össze a tészta, rakjunk bele 1-2 ek tejfölt.
Ha összegyúrtuk betesszük a hűtőbe fél órára, majd 1 cm vastagra nyújtjuk, szaggatjuk és 180 fokon 12-15 percig sütjük vigyázva, hogy ne barnuljon meg a teteje.
Kihűlés után belemártjuk a gőz fölött megolvasztott csokiba és hagyjuk megdermedni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »