Vaníliás karika recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 35 dkg liszt
- 5 dkg kukorica liszt
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 1 vanília rúd
- 3 közepes
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - fél cs sütőpor
A bevonáshoz:
- 1 tábla étcsoki
- 5 dkg margarin
- 2 ek étolaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kb 10 mm vastagra kinyújtjuk és a legnagyobb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, majd a közepét is kiszúrjuk a legkisebbel.
Erre a célra lehet linzer szaggatót is használni. 180-200 fokon halvány sárgára sütjük. Gőz felett a csokit a vajjal és az olajjal felolvasztjuk, majd a kihűlt karikák egyik oldalát belemártjuk, majd hagyjuk megszilárdulni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

