Vaníliakrémes kosárka vadcseresznyével recept

Hozzávalók:
Kosárkához:
- 1 csomag réteslap
- 5 dkg vaj olvasztva
Töltelékhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor – főzhető
- 4 dl tej
- 7 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 5 dkg kókuszreszelék
- 15 dkg vadcseresznye
Elkészítése:
A kosarakhoz a réteslapokat 10 x 10 cm-es lapokra vágjuk, minden lapot megkenve, zsiradékkal kikent muffin formába rétegezzük. Kicsit eligazgatjuk a kosarakat a forma oldalára.
200°C-ra előmelegített sütőben 5 perc alatt kicsit világosbarnára sütjük.
A krémhez 1 dl tejben csomómentesre keverjük a pudingot, a maradék tejet felforraljuk. A forró tejhez keverjük a pudingot és a cukrot, és besűrítjük. A vajat a még meleg pudinghoz keverjük, majd kicsit tovább hűtve beletesszük a kókuszreszeléket is. Langyos (szinte kihűlt) állapotban betöltjük a kosárkákba, majd ráhalmozzuk a vadcseresznyét is.
Tipp:
Csupán 5 perc sütést igénylő desszert, aktuális idénygyümölccsel is elkészíthető.
A vaníliakrémes kosárka vadcseresznyével kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 25 g
Zsír: 13 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »