Vaníliakrémes kosárka vadcseresznyével recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Kosárkához:
- 1 csomag réteslap
- 5 dkg vaj olvasztva
Töltelékhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor – főzhető
- 4 dl tej
- 7 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 5 dkg kókuszreszelék
- 15 dkg vadcseresznye
Elkészítése:
A kosarakhoz a réteslapokat 10 x 10 cm-es lapokra vágjuk, minden lapot megkenve, zsiradékkal kikent muffin formába rétegezzük. Kicsit eligazgatjuk a kosarakat a forma oldalára.
200°C-ra előmelegített sütőben 5 perc alatt kicsit világosbarnára sütjük.
A krémhez 1 dl tejben csomómentesre keverjük a pudingot, a maradék tejet felforraljuk. A forró tejhez keverjük a pudingot és a cukrot, és besűrítjük. A vajat a még meleg pudinghoz keverjük, majd kicsit tovább hűtve beletesszük a kókuszreszeléket is. Langyos (szinte kihűlt) állapotban betöltjük a kosárkákba, majd ráhalmozzuk a vadcseresznyét is.
Tipp:
Csupán 5 perc sütést igénylő desszert, aktuális idénygyümölccsel is elkészíthető.
A vaníliakrémes kosárka vadcseresznyével kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 240 kcal
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 25 g
Zsír: 13 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 25 g
Zsír: 13 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.