Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vaníliakrémes kosárka vadcseresznyével recept

Vaníliakrémes kosárka vadcseresznyével
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Kosárkához:

    • 1 csomag réteslap
    • 5 dkg vaj olvasztva

    Töltelékhez:

    • 1 csomag vaníliás pudingpor – főzhető
    • 4 dl tej
    • 7 dkg cukor
    • 5 dkg vaj
    • 5 dkg kókuszreszelék
    • 15 dkg vadcseresznye

    Elkészítése:

    A kosarakhoz a réteslapokat 10 x 10 cm-es lapokra vágjuk, minden lapot megkenve, zsiradékkal kikent muffin formába rétegezzük. Kicsit eligazgatjuk a kosarakat a forma oldalára.

    200°C-ra előmelegített sütőben 5 perc alatt kicsit világosbarnára sütjük.

    A krémhez 1 dl tejben csomómentesre keverjük a pudingot, a maradék tejet felforraljuk. A forró tejhez keverjük a pudingot és a cukrot, és besűrítjük. A vajat a még meleg pudinghoz keverjük, majd kicsit tovább hűtve beletesszük a kókuszreszeléket is. Langyos (szinte kihűlt) állapotban betöltjük a kosárkákba, majd ráhalmozzuk a vadcseresznyét is.

    Tipp:

    Csupán 5 perc sütést igénylő desszert, aktuális idénygyümölccsel is elkészíthető.

    A vaníliakrémes kosárka vadcseresznyével kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 240 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 25 g
    Zsír: 13 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá