Vaníliakrémes kosárka vadcseresznyével recept

Hozzávalók:
Kosárkához:
- 1 csomag réteslap
- 5 dkg vaj olvasztva
Töltelékhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor – főzhető
- 4 dl tej
- 7 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 5 dkg kókuszreszelék
- 15 dkg vadcseresznye
Elkészítése:
A kosarakhoz a réteslapokat 10 x 10 cm-es lapokra vágjuk, minden lapot megkenve, zsiradékkal kikent muffin formába rétegezzük. Kicsit eligazgatjuk a kosarakat a forma oldalára.
200°C-ra előmelegített sütőben 5 perc alatt kicsit világosbarnára sütjük.
A krémhez 1 dl tejben csomómentesre keverjük a pudingot, a maradék tejet felforraljuk. A forró tejhez keverjük a pudingot és a cukrot, és besűrítjük. A vajat a még meleg pudinghoz keverjük, majd kicsit tovább hűtve beletesszük a kókuszreszeléket is. Langyos (szinte kihűlt) állapotban betöltjük a kosárkákba, majd ráhalmozzuk a vadcseresznyét is.
Tipp:
Csupán 5 perc sütést igénylő desszert, aktuális idénygyümölccsel is elkészíthető.
A vaníliakrémes kosárka vadcseresznyével kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 25 g
Zsír: 13 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »