Vaníliakrémes kosárka vadcseresznyével

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Kosárkához:

  • 1 csomag réteslap
  • 5 dkg vaj olvasztva

Töltelékhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor – főzhető
  • 4 dl tej
  • 7 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 15 dkg vadcseresznye

Elkészítése:

A kosarakhoz a réteslapokat 10 x 10 cm-es lapokra vágjuk, minden lapot megkenve, zsiradékkal kikent muffin formába rétegezzük. Kicsit eligazgatjuk a kosarakat a forma oldalára.

200°C-ra előmelegített sütőben 5 perc alatt kicsit világosbarnára sütjük.

A krémhez 1 dl tejben csomómentesre keverjük a pudingot, a maradék tejet felforraljuk. A forró tejhez keverjük a pudingot és a cukrot, és besűrítjük. A vajat a még meleg pudinghoz keverjük, majd kicsit tovább hűtve beletesszük a kókuszreszeléket is. Langyos (szinte kihűlt) állapotban betöltjük a kosárkákba, majd ráhalmozzuk a vadcseresznyét is.

Tipp:

Csupán 5 perc sütést igénylő desszert, aktuális idénygyümölccsel is elkészíthető.