Vaníliakrémes kókuszkocka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20 dkg porcukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg margarin
- 2 ek méz
- 20 dkg liszt
- 0,5 csomag sütőpor
Krém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 15 dkg puha margarin
- 10 dkg porcukor
Forgatáshoz:
- 20 dkg étcsokoládé
- rum aroma
- 10 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- kb. 20 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
Tészta készítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A margarint a porcukorral és a tojással kihabosítjuk. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és csomómentesre keverjük. Egy kb. 30×20 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a tésztát.
A már meleg sütőbe téve tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Krém készítése:
A pudingport a tejjel csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. A puha margarint a cukorral habosítsuk ki, majd fokozatosan hozzáadva a kihűlt pudingot keverjük csomómentesre.
Összeállítás:
A kihűlt piskótát kettévágjuk. Megkenjük a krémmel, és hűtőbe tesszük, hogy jól összeálljon, majd egyenlő kockákat vágunk belőle.
A csokit gőz felett megolvasztjuk, hozzáadjuk az aromát, a cukrot és a margarint. Kicsit hagyjuk hűlni, majd megmártjuk benne a kókuszkockákat, végül pedig kókuszreszelékbe forgatjuk.
Tipp:
Ha krémesebben szeretnénk, 2 pudingot főzzünk meg 6 dl tejben, ha valaki édesebben szereti, tehet hozzá még cukrot.