Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vaníliakrémes kókuszkocka recept

Vaníliakrémes kókuszkocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg margarin
    • 2 ek méz
    • 20 dkg liszt
    • 0,5 csomag sütőpor

    Krém:

    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 3 dl tej
    • 15 dkg puha margarin
    • 10 dkg porcukor

    Forgatáshoz:

    • 20 dkg étcsokoládé
    • rum aroma
    • 10 dkg porcukor
    • 20 dkg margarin
    • kb. 20 dkg kókuszreszelék

    Elkészítése:

    Tészta készítése:

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

    A margarint a porcukorral és a tojással kihabosítjuk. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és csomómentesre keverjük. Egy kb. 30×20 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a tésztát.

    A már meleg sütőbe téve tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

    Krém készítése:

    A pudingport a tejjel csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. A puha margarint a cukorral habosítsuk ki, majd fokozatosan hozzáadva a kihűlt pudingot keverjük csomómentesre.

    Összeállítás:

    A kihűlt piskótát kettévágjuk. Megkenjük a krémmel, és hűtőbe tesszük, hogy jól összeálljon, majd egyenlő kockákat vágunk belőle.

    A csokit gőz felett megolvasztjuk, hozzáadjuk az aromát, a cukrot és a margarint. Kicsit hagyjuk hűlni, majd megmártjuk benne a kókuszkockákat, végül pedig kókuszreszelékbe forgatjuk.

    Tipp:

    Ha krémesebben szeretnénk, 2 pudingot főzzünk meg 6 dl tejben, ha valaki édesebben szereti, tehet hozzá még cukrot.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá