Vaníliakrémes kókuszkocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 5 dkg margarin
  • 2 ek méz
  • 20 dkg liszt
  • 0,5 csomag sütőpor

Krém:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 15 dkg puha margarin
  • 10 dkg porcukor

Forgatáshoz:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • rum aroma
  • 10 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • kb. 20 dkg kókuszreszelék

Elkészítése:

Tészta készítése:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A margarint a porcukorral és a tojással kihabosítjuk. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és csomómentesre keverjük. Egy kb. 30×20 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a tésztát.

A már meleg sütőbe téve tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém készítése:

A pudingport a tejjel csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. A puha margarint a cukorral habosítsuk ki, majd fokozatosan hozzáadva a kihűlt pudingot keverjük csomómentesre.

Összeállítás:

A kihűlt piskótát kettévágjuk. Megkenjük a krémmel, és hűtőbe tesszük, hogy jól összeálljon, majd egyenlő kockákat vágunk belőle.

A csokit gőz felett megolvasztjuk, hozzáadjuk az aromát, a cukrot és a margarint. Kicsit hagyjuk hűlni, majd megmártjuk benne a kókuszkockákat, végül pedig kókuszreszelékbe forgatjuk.

Tipp:

Ha krémesebben szeretnénk, 2 pudingot főzzünk meg 6 dl tejben, ha valaki édesebben szereti, tehet hozzá még cukrot.