Vajas keksz recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 csésze zabpehely
- 1 csésze tönkölybúzaliszt
- 1 tk sütőpor
- 1⁄2 tk őrölt fahéj
- 1⁄2 csésze fehér bab (főtt vagy konzerv )
- 1 banán
- 2 ek méz
- 1 tk vanília aroma
- aszalt gyümölcs
Elkészítése:
A zabpelyhet turmixgépben lisztté őröljük. Egy tálban összekeverjük a tönkölybúzaliszttel, hozzáadjuk a sütőport, fahéjat. A turmixgépbe beletesszük a puha fehér babot, banánt, vanília aromát, mézet és sima pürévé mixeljük.
A babos pürét összekeverjük a liszttel (sűrűbb, formázható tésztát kell kapnunk), majd hozzákeverjük az apróbb aszalt gyümölcsöket.
A tésztából golyókat formázunk majd kilapítva egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Előremelegített sütőben (180 fokon) kb. 15 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Egészségesebb verzió
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »


