Vajas keksz recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 csésze zabpehely
- 1 csésze tönkölybúzaliszt
- 1 tk sütőpor
- 1⁄2 tk őrölt fahéj
- 1⁄2 csésze fehér bab (főtt vagy konzerv )
- 1 banán
- 2 ek méz
- 1 tk vanília aroma
- aszalt gyümölcs
Elkészítése:
A zabpelyhet turmixgépben lisztté őröljük. Egy tálban összekeverjük a tönkölybúzaliszttel, hozzáadjuk a sütőport, fahéjat. A turmixgépbe beletesszük a puha fehér babot, banánt, vanília aromát, mézet és sima pürévé mixeljük.
A babos pürét összekeverjük a liszttel (sűrűbb, formázható tésztát kell kapnunk), majd hozzákeverjük az apróbb aszalt gyümölcsöket.
A tésztából golyókat formázunk majd kilapítva egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Előremelegített sütőben (180 fokon) kb. 15 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Egészségesebb verzió
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »


