Vajas keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csésze zabpehely
- 1 csésze tönkölybúzaliszt
- 1 tk sütőpor
- 1⁄2 tk őrölt fahéj
- 1⁄2 csésze fehér bab (főtt vagy konzerv )
- 1 banán
- 2 ek méz
- 1 tk vanília aroma
- aszalt gyümölcs
Elkészítése:
A zabpelyhet turmixgépben lisztté őröljük. Egy tálban összekeverjük a tönkölybúzaliszttel, hozzáadjuk a sütőport, fahéjat. A turmixgépbe beletesszük a puha fehér babot, banánt, vanília aromát, mézet és sima pürévé mixeljük.
A babos pürét összekeverjük a liszttel (sűrűbb, formázható tésztát kell kapnunk), majd hozzákeverjük az apróbb aszalt gyümölcsöket.
A tésztából golyókat formázunk majd kilapítva egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Előremelegített sütőben (180 fokon) kb. 15 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Egészségesebb verzió
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »