Ünnepi répatorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 20 cm átmérőjű tortaformához:
- 6 púpozott evőkanál liszt (nálam fele fehér tönköly, fele tk tönköly)
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 marék dió durvára törve
- csipet só
- 5 púpozott ek eritrit + folyékony édesítő ízlés szerint
- 1/2 tk fahéj
- pici őrölt szerecsendió
- 1/2 tk mézeskalács fűszer
- 4 kisebb répa lereszelve (vagy két nagyobb)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 ek kókuszolaj
- 250 g mascarpone
- pár csepp citromlé
- őrölt vanília vagy vanília aroma (opcionális)
Elkészítése:
A répát nagy lyukú reszelőn lereszeltem. Szeretem, ha rusztikus a sütemény.
A liszteket egy keverőtálba mértem, majd hozzáadtam minden száraz hozzávalót (a diót, a sót, az eritritet, a sütőport, stb.)
A tojásokat picit felvertem, majd jól összekevertem a folyékony halmazállapotú kókuszolajjal és hozzáadtam a répát is.
Az egészet beleöntöttem a lisztes keverékbe és jól elkevertem. Ha nagyon sűrű lenne, akkor pici vízzel javíthatunk rajta. A piskóta tésztánál kicsit masszívabb állag a cél.
Az egészet sütőpapírral bélelt formába öntöttem és 170 fokon 45 perc alatt megsütöttem (tűpróba!).
Közben elkészítettem a krémet: a mascarponét folyékony édesítőszerrel, pár csepp citromlével és kevés őrölt vaníliával egyneművé kevertem, majd pár percre hűtőbe tettem.
A kihűlt tésztát kettévágtam, megtöltöttem a krémmel, majd a tetejét porrá tört eritrittel díszítettem.
Tipp:
A krémnek számos variációja lehetséges. Facsarhatunk bele narancsot, de lazíthatjuk néhány evőkanál tejföllel, esetleg joghurttal is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

