Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ünnepi répatorta recept

Ünnepi répatorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20 cm átmérőjű tortaformához:

    • 6 púpozott evőkanál liszt (nálam fele fehér tönköly, fele tk tönköly)
    • 1/2 csomag sütőpor
    • 1 marék dió durvára törve
    • csipet só
    • 5 púpozott ek eritrit + folyékony édesítő ízlés szerint
    • 1/2 tk fahéj
    • pici őrölt szerecsendió
    • 1/2 tk mézeskalács fűszer
    • 4 kisebb répa lereszelve (vagy két nagyobb)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek kókuszolaj
    • 250 g mascarpone
    • pár csepp citromlé
    • őrölt vanília vagy vanília aroma (opcionális)

    Elkészítése:

    A répát nagy lyukú reszelőn lereszeltem. Szeretem, ha rusztikus a sütemény.

    A liszteket egy keverőtálba mértem, majd hozzáadtam minden száraz hozzávalót (a diót, a sót, az eritritet, a sütőport, stb.)

    A tojásokat picit felvertem, majd jól összekevertem a folyékony halmazállapotú kókuszolajjal és hozzáadtam a répát is.

    Az egészet beleöntöttem a lisztes keverékbe és jól elkevertem. Ha nagyon sűrű lenne, akkor pici vízzel javíthatunk rajta. A piskóta tésztánál kicsit masszívabb állag a cél.

    Az egészet sütőpapírral bélelt formába öntöttem és 170 fokon 45 perc alatt megsütöttem (tűpróba!).

    Közben elkészítettem a krémet: a mascarponét folyékony édesítőszerrel, pár csepp citromlével és kevés őrölt vaníliával egyneművé kevertem, majd pár percre hűtőbe tettem.

    A kihűlt tésztát kettévágtam, megtöltöttem a krémmel, majd a tetejét porrá tört eritrittel díszítettem.

    Tipp:

    A krémnek számos variációja lehetséges. Facsarhatunk bele narancsot, de lazíthatjuk néhány evőkanál tejföllel, esetleg joghurttal is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá