Ünige süteménye recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Mákos tésztához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 200 g cukor
- 50 g mák
- 140 g liszt
- 2 tk olaj
- 1 tk sütőpor
- 2 ek víz
- kakaópor
Krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 0,5 l tej
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
Zseléhez:
- 1 üveg meggybefőtt
- 2 meggyes tortazselé
- 4 ek porcukor
- 2 dl víz
Továbbá:
- 2 dl tejszín
Elkészítése:
Tészta készítése:
A tésztához a tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral, az olajjal és a vízzel kikeverjük, hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, a darálatlan mákot, majd a tojáshabbal óvatosan összeforgatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük (26 x 36 cm), beszitáljuk kakaóporral, és előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük.
(Kb. 30 perc)
Krém készítése:
A krémhez a tejben a cukorral együtt megfőzzük a pudingporokat, és forrón hozzákeverjük a vajat. Langyosra hűtjük.
A kihűlt mákos tészta köré állítható formát helyezünk, és még langyosan rásimítjuk a pudingos krémet. Erre egyenlően elosztjuk a meggyszemeket, pár szemet félretéve a díszítéshez.
Zselé készítése:
A meggyléhez, ami 3 dl, hozzáadunk 2 dl vizet, a cukrot, és a zselé csomagolásán levő leírás szerint elkészítjük, és a meggyszemekre öntjük. Hideg helyen hagyjuk megdermedni, majd kis kerek linzerszaggatóval kivágjuk a szeleteket.
Díszítés:
2 dl tejszínhabot kevés cukorral felverünk, habzsákba rakjuk, és minden tésztára egy rózsát nyomunk, arra egy meggy szemet és ízlés szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »