Ünige süteménye recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Mákos tésztához:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 200 g cukor
- 50 g mák
- 140 g liszt
- 2 tk olaj
- 1 tk sütőpor
- 2 ek víz
- kakaópor
Krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 0,5 l tej
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
Zseléhez:
- 1 üveg meggybefőtt
- 2 meggyes tortazselé
- 4 ek porcukor
- 2 dl víz
Továbbá:
- 2 dl tejszín
Elkészítése:
Tészta készítése:
A tésztához a tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral, az olajjal és a vízzel kikeverjük, hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, a darálatlan mákot, majd a tojáshabbal óvatosan összeforgatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük (26 x 36 cm), beszitáljuk kakaóporral, és előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük.
(Kb. 30 perc)
Krém készítése:
A krémhez a tejben a cukorral együtt megfőzzük a pudingporokat, és forrón hozzákeverjük a vajat. Langyosra hűtjük.
A kihűlt mákos tészta köré állítható formát helyezünk, és még langyosan rásimítjuk a pudingos krémet. Erre egyenlően elosztjuk a meggyszemeket, pár szemet félretéve a díszítéshez.
Zselé készítése:
A meggyléhez, ami 3 dl, hozzáadunk 2 dl vizet, a cukrot, és a zselé csomagolásán levő leírás szerint elkészítjük, és a meggyszemekre öntjük. Hideg helyen hagyjuk megdermedni, majd kis kerek linzerszaggatóval kivágjuk a szeleteket.
Díszítés:
2 dl tejszínhabot kevés cukorral felverünk, habzsákba rakjuk, és minden tésztára egy rózsát nyomunk, arra egy meggy szemet és ízlés szerint díszítjük.