Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ünige süteménye recept

Ünige süteménye
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
20 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Mákos tésztához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 200 g cukor
    • 50 g mák
    • 140 g liszt
    • 2 tk olaj
    • 1 tk sütőpor
    • 2 ek víz
    • kakaópor

    Krémhez:

    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 0,5 l tej
    • 25 dkg porcukor
    • 25 dkg vaj

    Zseléhez:

    • 1 üveg meggybefőtt
    • 2 meggyes tortazselé
    • 4 ek porcukor
    • 2 dl víz

    Továbbá:

    • 2 dl tejszín

    Elkészítése:

    Tészta készítése:

    A tésztához a tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral, az olajjal és a vízzel kikeverjük, hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, a darálatlan mákot, majd a tojáshabbal óvatosan összeforgatjuk.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük (26 x 36 cm), beszitáljuk kakaóporral, és előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük.
    (Kb. 30 perc)

    Krém készítése:

    A krémhez a tejben a cukorral együtt megfőzzük a pudingporokat, és forrón hozzákeverjük a vajat. Langyosra hűtjük.

    A kihűlt mákos tészta köré állítható formát helyezünk, és még langyosan rásimítjuk a pudingos krémet. Erre egyenlően elosztjuk a meggyszemeket, pár szemet félretéve a díszítéshez.

    Zselé készítése:

    A meggyléhez, ami 3 dl, hozzáadunk 2 dl vizet, a cukrot, és a zselé csomagolásán levő leírás szerint elkészítjük, és a meggyszemekre öntjük. Hideg helyen hagyjuk megdermedni, majd kis kerek linzerszaggatóval kivágjuk a szeleteket.

    Díszítés:

    2 dl tejszínhabot kevés cukorral felverünk, habzsákba rakjuk, és minden tésztára egy rózsát nyomunk, arra egy meggy szemet és ízlés szerint díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá