Hozzávalók:
Mákos tésztához:
Krémhez:
Zseléhez:
Továbbá:
Elkészítése:
A tésztához a tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral, az olajjal és a vízzel kikeverjük, hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, a darálatlan mákot, majd a tojáshabbal óvatosan összeforgatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük (26 x 36 cm), beszitáljuk kakaóporral, és előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük.
(Kb. 30 perc)
A krémhez a tejben a cukorral együtt megfőzzük a pudingporokat, és forrón hozzákeverjük a vajat. Langyosra hűtjük.
A kihűlt mákos tészta köré állítható formát helyezünk, és még langyosan rásimítjuk a pudingos krémet. Erre egyenlően elosztjuk a meggyszemeket, pár szemet félretéve a díszítéshez.
A meggyléhez, ami 3 dl, hozzáadunk 2 dl vizet, a cukrot, és a zselé csomagolásán levő leírás szerint elkészítjük, és a meggyszemekre öntjük. Hideg helyen hagyjuk megdermedni, majd kis kerek linzerszaggatóval kivágjuk a szeleteket.
2 dl tejszínhabot kevés cukorral felverünk, habzsákba rakjuk, és minden tésztára egy rózsát nyomunk, arra egy meggy szemet és ízlés szerint díszítjük.