Üdítős szelet nagy mennyiségben recept
Hozzávalók:
Tészta
- 18
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 18 evőkanál liszt (a fele lehet teljes kiőrlésű liszt is)
- 18 evőkanál cukor (lehet barna vagy nádcukor is)
- 6 evőkanál kakaópor
- 6 evőkanál étolaj
- 6 evőkanál víz
- 4 kávéskanál szódabikarbóna
- csipet só
Krém
- 1,5 kg tehéntúró
- 20 evőkanál porcukor
- 75 dkg margarin
- 6 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
- 2,4 l szénsavas, narancsos üdítő
- 14 evőkanál kristálycukor
- 7 csomag vaníliás pudingpor
Elkészítése:
Tészta készítése: a tojás sárgát a cukorral, a vízzel és az olajjal fehéredésig, habosra keverjük. A lisztet, az átszitált kakaóport és a szódabikarbónát összekeverjük. A tojások fehérjéjét keményre felverjük. Először a lisztes keverék felét belekeverjük a tojás sárgás masszába, majd a felvert tojásfehérjének a felét óvatosan beleforgatjuk. Ezután jön a lisztes keverék másik fele, majd a tojásfehérje másik felét keverjük nagyon óvatosan a masszába.
Margarinnal kikent, lisztezett, nagy méretű tepsiben, előmelegített sütőben, tűpróbáig sütjük.
Krém készítése: a margarint kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd apránként belekeverjük a túrót is. Ezt jól összedolgozzuk és egyenletesen rákenjük a kihűlt piskótára.
Tetejére: a narancslébe belekeverjük a cukrot és a pudingport, majd sűrű péppé főzzük. Amikor langyos, akkor kenjük a túrókrém tetejére. Vigyázzunk, ne hagyjuk teljesen kihűlni, mert nem lesz jól kenhető.
Tálalás előtt érdemes hűtőben hűlni hagyni, így könnyebben szeletelhető.
Tipp:
Az üdítős máz lehet málna, meggy, vagy bármilyen ízesítésű, csak arra kell vigyázni, hogy a puding színben menjen hozzá.
Én készítettem már málna ízűvel, ahhoz szamóca ízesítésű pudingot használtam.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »