Üdítős szelet nagy mennyiségben

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
30 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta

  • 18 tojás
  • 18 evőkanál liszt (a fele lehet teljes kiőrlésű liszt is)
  • 18 evőkanál cukor (lehet barna vagy nádcukor is)
  • 6 evőkanál kakaópor
  • 6 evőkanál étolaj
  • 6 evőkanál víz
  • 4 kávéskanál szódabikarbóna
  • csipet só

Krém

  • 1,5 kg tehéntúró
  • 20 evőkanál porcukor
  • 75 dkg margarin
  • 6 csomag vaníliás cukor

Tetejére:

  • 2,4 l szénsavas, narancsos üdítő
  • 14 evőkanál kristálycukor
  • 7 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítése:

Tészta készítése: a tojás sárgát a cukorral, a vízzel és az olajjal fehéredésig, habosra keverjük. A lisztet, az átszitált kakaóport és a szódabikarbónát összekeverjük. A tojások fehérjéjét keményre felverjük. Először a lisztes keverék felét belekeverjük a tojás sárgás masszába, majd a felvert tojásfehérjének a felét óvatosan beleforgatjuk. Ezután jön a lisztes keverék másik fele, majd a tojásfehérje másik felét keverjük nagyon óvatosan a masszába.
Margarinnal kikent, lisztezett, nagy méretű tepsiben, előmelegített sütőben, tűpróbáig sütjük.

Krém készítése: a margarint kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd apránként belekeverjük a túrót is. Ezt jól összedolgozzuk és egyenletesen rákenjük a kihűlt piskótára.

Tetejére: a narancslébe belekeverjük a cukrot és a pudingport, majd sűrű péppé főzzük. Amikor langyos, akkor kenjük a túrókrém tetejére. Vigyázzunk, ne hagyjuk teljesen kihűlni, mert nem lesz jól kenhető.

Tálalás előtt érdemes hűtőben hűlni hagyni, így könnyebben szeletelhető.

Tipp:

Az üdítős máz lehet málna, meggy, vagy bármilyen ízesítésű, csak arra kell vigyázni, hogy a puding színben menjen hozzá.
Én készítettem már málna ízűvel, ahhoz szamóca ízesítésű pudingot használtam.