Túrós zserbó recept

Hozzávalók:
Kakaós lapokhoz:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg kristálycukor
- 6 dkg vaj vagy zsír
- 1 ek kakaó
- 1 kk szódabikarbóna
- 2 kk sütőpor
- 2-3 ek tejföl
Sárga laphoz:
- 15 dkg liszt
- 5 dkg kristálycukor
- 3 dk vaj vagy zsír
- 1/2 kk szódabikarbóna
- 1 kk sütőpor
- 1-1,5 ek tejföl
Töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 1 cs vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
- porcukor
- 1 ek tejföl
- sárgabaracklekvár
- darált dió
- vaníliás cukor
Elkészítése:
A lapok hozzávalóit összegyúrjuk.
Egy tálba beletesszük a túrót és villával összetörjük. Ezután hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a vaníliás pudingport, a reszelt citromhéjat, a tejfölt, a tojások sárgáját és jól összekeverjük. A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a túrós masszához keverjük.
Egy 22*32 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a hűtőből kivett és kinyújtott sárga tésztát belehelyezzük (én ezt a tésztalapot a sütőpapíron nyújtottam ki és úgy helyeztem bele a tepsibe). Ezután ízlés szerint megkenjük a tésztát lekvárral, majd megszórjuk a darált dióval és vaníliás cukorral.
Kinyújtjuk az egyik barna tésztát, majd befedjük vele a tepsiben lévő, lekváros-diós tölteléket. Ezután vékonyan megkenjük lekvárral és megszórjuk darált dióval (ez a lekváros-diós réteg vékonyabb legyen, mint az előző lapon lévő). Ezután óvatosan rákanalazzuk a túrós masszát.
Végül kinyújtjuk a másik barna tésztát is és óvatosan befedjük vele a túrós masszát. Tetejét villával több helyen megszurkáljuk.
Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes lángon 45-50 perc alatt készre sütjük (én légkeverésnél, 150 fokon 45 percig sütöttem). A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni a süteményt.
Egy tábla tortabevonó csokoládét gőz fölött felolvasztunk, majd hozzáadunk 2 ek étolajat és simára keverjük. Ezután a teljesen kihűlt tészta tetejére csorgatjuk és egyenletesen elsimítjuk. Pár perc alatt a csokoládé megdermed a sütemény tetején.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »