Túrós zserbó recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 1 tk szódabikarbóna
- 3 ek tejföl
- 10 dkg margarin
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek kakaópor
- darált dió
- lekvár
A töltelékhez
- 50 dkg túró
- 15 dkg porcukor
- 3 ek búzadara
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 2 ek tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
A tetejére
- csokimáz
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrom a lekvár és a darált dió kivételével. Három részre osztom a tésztát és a kétharmadába kakaóport teszek.
Közben elkészítem a tölteléket. A túróba beleteszem a tojás sárgáját, a búzadarát, a cukrokat, a citrom levét, és a héját. A tojás fehérjét kemény habbá verem, és óvatosan a túróhoz keverem.
A sütőt 150-170 fokra melegítem.
Először a sárga lapot nyújtom ki, és a margarinnal kikent tepsibe teszem. Megkenem lekvárral megszórom darált dióval.Utána kinyújtom a két kakaós lapot, és az egyiket a diós lapra teszem. Erre teszem a túrós keveréket, a másik kakaós lapot pedig ráteszem. A tetejét villával megszurkálom, és a sütőbe teszem. Amikor kisült és meghűlt a tetejére csokoládé máz kerül
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »