Túrós zserbó recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 1 tk szódabikarbóna
- 3 ek tejföl
- 10 dkg margarin
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek kakaópor
- darált dió
- lekvár
A töltelékhez
- 50 dkg túró
- 15 dkg porcukor
- 3 ek búzadara
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 2 ek tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
A tetejére
- csokimáz
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrom a lekvár és a darált dió kivételével. Három részre osztom a tésztát és a kétharmadába kakaóport teszek.
Közben elkészítem a tölteléket. A túróba beleteszem a tojás sárgáját, a búzadarát, a cukrokat, a citrom levét, és a héját. A tojás fehérjét kemény habbá verem, és óvatosan a túróhoz keverem.
A sütőt 150-170 fokra melegítem.
Először a sárga lapot nyújtom ki, és a margarinnal kikent tepsibe teszem. Megkenem lekvárral megszórom darált dióval.Utána kinyújtom a két kakaós lapot, és az egyiket a diós lapra teszem. Erre teszem a túrós keveréket, a másik kakaós lapot pedig ráteszem. A tetejét villával megszurkálom, és a sütőbe teszem. Amikor kisült és meghűlt a tetejére csokoládé máz kerül
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »