Túrós zserbó recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 1 mokkás kanál szódabikarbóna
- 10 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 evőkanál tejföl
- kakaó
- darált dió
Túrókrém:
- 50 dkg túró
- 20 dkg cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 evőkanál búzadara
- 1 vaníliás cukor
- 2 evőkanál tejföl
- 1 citrom reszelt héja
- lekvár
Tetejére:
- tortabevonó
Elkészítése:
A lisztet a porcukorral, szódabikarbónával és a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást és a tejfölt, összegyúrjuk. (Nekem egy kicsit több tejföl kellett bele.)
Három cipóra osztjuk, kettőbe kakaóport gyúrunk.
A tepsibe a következő sorrendben rakjuk: alulra sárga lap, megkenjük lekvárral, megszórjuk egy kevés darált dióval.
Betakarjuk egy kakaós lappal, újra lekvár + dió, erre pedig a túrókrém. A tetejére még egy barna lap kerül.
Megszurkáljuk villával és sütjük. Ha kihűlt, csokival leöntjük. Nagyon finom, kiadós, nagy tepsiben (30*40) sütöttem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

