Túrós-meggyes kocka recept

Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg tehéntúró
- 1 üveg kimagozott meggy
- 4 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- margarin a tepsi kikenéséhez
- 4 ek olaj
- 1 púpozott teáskanál sütőpor
- 1 citrom lereszelt héja
- 1 mk só
Elkészítése:
A lisztet összekeverjük a sütőporral,porcukorral és reszelt citromhéjjal.Margarinnal kikenjük a tepsi alját és oldalát,beleszórjuk a lisztes keverék felét.A tehéntúrót szétmorzsoljuk a liszt tetején,a meggyszemeket elrendezzük rajta és ráhintjük a maradék lisztet.A habosra felvert tojást és a tejet összekeverjük, és egyenletesen rálocsoljuk a tésztára. Megöntözzük olajjal, és előmelegitett sütőben először erős lángon, majd 10 perc után kisebb lángon kb 30 perc alatt megsütjük.Hurkapálcával ellenőrizzűk,hogy a sütemény közepe is megsült-e.Ha kihült,kockára vágjuk.A tetejére porcukrot szórhatunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »