Túrós kosárkák recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 12,5 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél csomag sütőpor
- 2-3 evőkanál tejföl
Túró töltelék:
- 1/2 kg túró
- ízlés szerint cukor
- pici só
- reszelt citromhéj
- kevés tejföl.
Elkészítése:
Lisztet elmorzsolom a vajjal, majd hozzáadom a porcukrot, a tojást, a sütőport, és a tejfölt, majd összedolgozom. Tésztát 2 részre osztom és kinyújtom. A kosárkaformákat kikenem olajjal és megszórom liszttel. Kockákra vágom a kinyújtott tésztát és kibélelem a formákat vele. A túrótöltelék hozzávalóit összekeverem, majd beletöltöm a formákba. Kinyújtom a másik tésztát is, abból is kockákat vágok és befedem a kosárkák tetejét. Egész tojással megkenem, majd közepes hőfokon sütöm.
Kissé macerásnak tűnik, de vendégvárásra nagyon mutatós. Akinek így nehéz,az persze tepsiben is megsütheti. Tölteléknek használhatunk almát, meggyet,cseresznyét is. Ebből a mennyiségből kb. 30 darab jön ki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »