Túrós kosárkák recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 12,5 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - fél csomag sütőpor
- 2-3 evőkanál tejföl
Túró töltelék:
- 1/2 kg túró
- ízlés szerint cukor
- pici só
- reszelt citromhéj
- kevés tejföl.
Elkészítése:
Lisztet elmorzsolom a vajjal, majd hozzáadom a porcukrot, a tojást, a sütőport, és a tejfölt, majd összedolgozom. Tésztát 2 részre osztom és kinyújtom. A kosárkaformákat kikenem olajjal és megszórom liszttel. Kockákra vágom a kinyújtott tésztát és kibélelem a formákat vele. A túrótöltelék hozzávalóit összekeverem, majd beletöltöm a formákba. Kinyújtom a másik tésztát is, abból is kockákat vágok és befedem a kosárkák tetejét. Egész tojással megkenem, majd közepes hőfokon sütöm.
Kissé macerásnak tűnik, de vendégvárásra nagyon mutatós. Akinek így nehéz,az persze tepsiben is megsütheti. Tölteléknek használhatunk almát, meggyet,cseresznyét is. Ebből a mennyiségből kb. 30 darab jön ki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

