Hozzávalók:
Tészta:
Túró töltelék:
Elkészítése:
Lisztet elmorzsolom a vajjal, majd hozzáadom a porcukrot, a tojást, a sütőport, és a tejfölt, majd összedolgozom. Tésztát 2 részre osztom és kinyújtom. A kosárkaformákat kikenem olajjal és megszórom liszttel. Kockákra vágom a kinyújtott tésztát és kibélelem a formákat vele. A túrótöltelék hozzávalóit összekeverem, majd beletöltöm a formákba. Kinyújtom a másik tésztát is, abból is kockákat vágok és befedem a kosárkák tetejét. Egész tojással megkenem, majd közepes hőfokon sütöm.
Kissé macerásnak tűnik, de vendégvárásra nagyon mutatós. Akinek így nehéz,az persze tepsiben is megsütheti. Tölteléknek használhatunk almát, meggyet,cseresznyét is. Ebből a mennyiségből kb. 30 darab jön ki.