Túrórudi Édua módra recept

Hozzávalók:
- 3 púpozott evőkanál rétes liszt
- 3 púpozott kanál zsömlemorzsa
- mokkás kanál só
- mokkás kanál porcukor
- 50 dkg áttört túró
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- sütéshez olaj
Elkészítése:
A túrót a 3 tojássárgával kikeverem, hozzáadom a réteslisztet, zsömlemorzsát, sót, cukrot, jól összedolgozom és a 3 tojásfehérjét kemény habbá verem és belekeverem.
Vizes kézzel kis gombócokat formálok majd henger alakú rudakat formálok belőle. Zsemlemorzsába hempergetem és forró olajban világosra sütöm, majd porcukorban meghempergetem, de lehet
csokimázzal is leönteni, vagy esetleg tejföllel.
Sztori: Az unokáimnak amikor először megcsináltam összevesztek rajta.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »