Túrórudi Édua módra recept
Hozzávalók:
- 3 púpozott evőkanál rétes liszt
- 3 púpozott kanál zsömlemorzsa
- mokkás kanál só
- mokkás kanál porcukor
- 50 dkg áttört túró
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - sütéshez olaj
Elkészítése:
A túrót a 3 tojássárgával kikeverem, hozzáadom a réteslisztet, zsömlemorzsát, sót, cukrot, jól összedolgozom és a 3 tojásfehérjét kemény habbá verem és belekeverem.
Vizes kézzel kis gombócokat formálok majd henger alakú rudakat formálok belőle. Zsemlemorzsába hempergetem és forró olajban világosra sütöm, majd porcukorban meghempergetem, de lehet
csokimázzal is leönteni, vagy esetleg tejföllel.
Sztori: Az unokáimnak amikor először megcsináltam összevesztek rajta.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

