Túró dönci recept

Hozzávalók:
Vizes piskóta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 16 dkg cukor
- 16 dkg liszt
- fél dl olaj
- 4 ek langyos víz
Töltelék:
- 50 dkg túró
- egy citrom reszelt héja és leve
- 3 cs vaníliás cukor
- 2 cs zselatin
Tetejére:
- 2 tábla tortabevonó
- 4 ek olaj
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet, langyos vizet, majd az olajat. Jól összedolgozzuk. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, vagy kivajazzuk és lisztezzük és forró sütőben kisütjük. Ha megsült a széleit levágjuk, és a hosszabbik oldala mentén 3 részre vágjuk. A három részt még megfelezzük és kis téglalapokat kapunk, így lesznek ilyen ducik és aranyosak. Még melegen feltekerjük a piskótákat. A töltelékhez a túrót áttörjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, citrom reszelt héját és levét, majd végül a zselatint. Ezzel a krémmel megöltjük a piskótát. Gőz fölött összeolvasztjuk a tortabevonót és az olajat. A piskótát végeit belemártjuk, a tetejére is csorgatunk. Hideg helyen tároljuk, hogy a máz megdermedjen rajta.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »