Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túró dönci recept

Túró dönci
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Vizes piskóta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 16 dkg cukor
    • 16 dkg liszt
    • fél dl olaj
    • 4 ek langyos víz

    Töltelék:

    • 50 dkg túró
    • egy citrom reszelt héja és leve
    • 3 cs vaníliás cukor
    • 2 cs zselatin

    Tetejére:

    • 2 tábla tortabevonó
    • 4 ek olaj

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet, langyos vizet, majd az olajat. Jól összedolgozzuk. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, vagy kivajazzuk és lisztezzük és forró sütőben kisütjük. Ha megsült a széleit levágjuk, és a hosszabbik oldala mentén 3 részre vágjuk. A három részt még megfelezzük és kis téglalapokat kapunk, így lesznek ilyen ducik és aranyosak. Még melegen feltekerjük a piskótákat. A töltelékhez a túrót áttörjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, citrom reszelt héját és levét, majd végül a zselatint. Ezzel a krémmel megöltjük a piskótát. Gőz fölött összeolvasztjuk a tortabevonót és az olajat. A piskótát végeit belemártjuk, a tetejére is csorgatunk. Hideg helyen tároljuk, hogy a máz megdermedjen rajta.

     

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá