Hozzávalók:
Vizes piskóta:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet, langyos vizet, majd az olajat. Jól összedolgozzuk. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, vagy kivajazzuk és lisztezzük és forró sütőben kisütjük. Ha megsült a széleit levágjuk, és a hosszabbik oldala mentén 3 részre vágjuk. A három részt még megfelezzük és kis téglalapokat kapunk, így lesznek ilyen ducik és aranyosak. Még melegen feltekerjük a piskótákat. A töltelékhez a túrót áttörjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, citrom reszelt héját és levét, majd végül a zselatint. Ezzel a krémmel megöltjük a piskótát. Gőz fölött összeolvasztjuk a tortabevonót és az olajat. A piskótát végeit belemártjuk, a tetejére is csorgatunk. Hideg helyen tároljuk, hogy a máz megdermedjen rajta.