Ribizlis túró szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 4 ek cukor
- 15 dkg margarin
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 4 ek cukor
- 15 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
Krémhez:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 25 dkg túró
- 10 dkg cukor
- 20 dkg ribizli (lehet mirelit is)
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 10 dkg cukor
- pár csepp citromlé
Elkészítése:
A sárgákat a cukorral, olvasztott margarinnal kikeverjük, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd felváltva beledolgozzuk a fehérjébe a sárgás masszával. Széles mozdulatokkal összeforgatjuk, vigyázva, hogy a habot ne törjük. Egy gáztepsit kivajazunk, lisztezünk vagy sütőpapírral kibéleljük, belesimítjuk a masszát és előmelegített 170 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd három egyenlő részre vágjuk.
A krémhez a pudingport elkeverjük a tejben, majd a szokásos módon felfőzzük. A túrót kikeverjük egy citrom levével és a kihűlt pudinghoz dolgozzuk. A kihűlt lapok közül kettőre eloszlatjuk a krémet, megszórjuk ribizli szemekkel és egymásra tesszük. A tojás fehérjét a cukorral, citrom levével gőz fölött keményre verjük, majd rásimítjuk a legfelső lapra és megszórjuk ribizli szemekkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »