Rákóczi túrós recept
Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 25 dkg liszt
- 12 dkg puha vaj
- 6 dkg nádcukor
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 dl tejföl
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- csipetnyi só
Hozzávalók a töltelékhez:
- fél kg túró
- 15 dkg sima kristálycukor (én mondjuk tettem bele 1vaníliás cukrot is)
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 1 dl tejföl
- 1 citrom reszelt héja ( de mehet bele a leve is, én mondjuk csak a héjából reszeltem bele)
- Hozzávalók a tetejéhez: 10 dkg porcukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - baracklekvár (legjobb a jó,sűrű, finom házi)
Elkészítése:
A lisztet, a szódabikarbónát, a sót, a vajat, a tojások sárgáit, illetve a tejfölt gyúrd jól össze. Tedd hűtőbe egy órára. A töltelékhez való tojások sárgáit a cukorral keverd habosra. Morzsold bele a túrót, majd keverd össze a tejföllel, és reszeld bele a citrom héját. A tojásfehérjéket verd kemény habbá, és óvatosan forgasd bele a citromos masszába. A tésztát nyújtsd ki 1-1,5 cm vastagra, és fektesd egy kivajazott, kilisztezett, közepes méretű tepsibe. Szurkáld meg a tetejét villával, és süsd 10 percig. Vedd ki, és kend meg a túrós töltelékkel. Tedd vissza, és még 20 percig süsd. Eközben a tetejéhez való tojásfehérjéből verj kemény habot, majd keverd hozzá a porcukrot. Amikor letelt a 20 perc, megint vedd ki, és kend rá a túrós rétegre a porcukros masszát és “csúrgass” rá a baracklekvárból ízlés szerint. Tedd vissza, és süsd néhány percig. (tényleg csak addig míg kicsit “rákeményedik” a hab és a lekvár. Végül vedd ki, ha pedig kihűlt, vizes késsel szeleteld.
Jó étvágyat hozzá:)
Tipp:
Én picit kevesebb cukrot használtam a tölteléknél mert van cukorbeteg a családban, és a tésztához nádcukrot használtam de nagyon finom lett így is:)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »

